19 października w naszej szkole odbyła się akcja prozdrowotna pod hasłem „5 razy dziennie warzywa i owoce”.
W czasie trwania akcji, której celem jest promocja zdrowego stylu życia i powszechna edukacja w zakresie prawidłowego odżywiania, młodzież przygotowała surówki, które degustowano w czasie jednej z przerw międzylekcyjnych.
W przedsięwzięcie zaangażowani byli uczniowie kl. II TZ żug, III TZ żug, IV TZ żug i III BS kucharz pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych: p. Izabeli Brody, p. Moniki Ziębińskiej, p. Agnieszki Mularczyk i p. Kariny Karasińskiej-Pirowskiej.
Warto wspomnieć, że warzywa, z których sporządzono surówki, pochodziły z Hurtowni Warzyw PPH Kutno, ul. Grunwaldzka 65, natomiast naczynia jednorazowe ufundowała hurtownia papiernicza z ul. 3 Maja w Kutnie.
Zachęcamy do zdrowego stylu życiu oraz częstszego sięgania po owocowe i warzywne przekąski, bowiem jak głosi znane przysłowie: „Kto jada sałatki, ten piękny i gładki”.