Uczniowie klasy III i IV TZ technik technologii żywności: Pamela Sierant, Karina Palczewska, Amelia Olesińska, Aleksandra Tarka oraz Bartosz Sobczyk uczestniczyli
w etapie okręgowym XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Do etapu centralnego Olimpiady zakwalifikowali się Karina Palczewska i Bartosz Sobczyk.
Cele Olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości osiągnięć uczniów z różnych szkół oraz nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami. Olimpiada jest organizowana dla uczniów, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności w kształceniu teoretycznym
i praktycznym oraz wynikających z rozwoju własnych pasji. Nauczyciele przygotowujący uczniów do olimpiady: Monika Gasik i Elżbieta Olejniczak. Uczniom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.