Dni Frankofonii odbywały się w Kutnie 13-14 marca 2014 roku. Na zakończenie w Restauracji Hotelu Rondo, zorganizowano Kolację Francuską. Gościom serwowano paryski zestaw- wino, muzykę, potrawy. Podczas kolacji na stołach gościło min parfait z wątróbki i przepyszny creme brulee.
Zespół Szkół Zawodowych Nr 2im. dr. Antoniego Troczewskiego reprezentowała klasa II TZ kelner. Uczniowie mieli zaszczyt obsługiwać zaproszonych gości stosując różne metody obsługi. Młodzież podawała dania serwisem amerykańskim, francuskim, niemieckim Adepci sztuki kelnerskiej podawali potrawy synchronicznie co podnosiło atrakcyjność obsługi.
Nasze koleżanki koledzy wywiązali się ze swoich obowiązków wzorowo. Obsługa gości w wykonaniu naszej młodzieży została nagrodzona gromkimi brawami. Młodzież została przygotowana przez p. Ewę Żydowo.