Dnia 23 listopada uczniowie klas IV TZ technik technologii żywności, III TZ technik technologii żywności oraz IV TZ technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w wycieczce do winnicy „Witaj Słońce”w Mnichu. Winnica została założona w roku 2018 na powierzchni 2,35ha. Uprawa winorośli jest w pełni ekologiczna-nie używa się tam żadnych chemicznych środków ochrony roślin. Jest to podstawą do otrzymania wina o najwyższej jakości. Proces technologiczny produkcji wina zakłada uzyskanie produktu o bogatym bukiecie oraz doskonałej równowadze między cierpkością i słodyczą. O to wszystko dbają właściciele Państwo Sylwia i Arek Prośniewscy, dlatego ich wina cieszą się uznaniem nie tylko wśród mieszkańców Kutna i okolic ale i somelierów. Bardzo dziękujmy właścicielowi Panu Arkowi za przybliżenie nam tajników uprawy winorośli i produkcji wina. Wycieczkę zorganizowała p. Joanna Andrzejewska wraz z p. Elżbietą Olejniczak i p. M. Gasik
