W dniu 27 listopada 2024 roku klasy III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych oraz III TZ technik technologii żywności pod opieką nauczycielek: Doroty Rajko, Joanny Andrzejewskiej oraz Marioli Dębowskiej odbyły wycieczkę do Warszawy. Na początku byliśmy na tarasie widokowym Pałacu Kultury i Nauki. Następnym etapem wycieczki była wizyta w Fabryce czekolady E. Wedel. Muzeum czekolady to szczególne miejsce, w którym nieustannie płynie czekolada, a jej słodki zapach roztacza się po całym budynku. Wystawa ta powstała z chęci dzielenia się pasją do niej. Uczniowie odkryli tajniki niezwykłego procesu, jakim jest produkcja czekolady, dowiedzieli się, jak z ziarna kakaowca powstają słodycze którymi delektujemy się na co dzień. Poznali również fascynującą historię rodziny Wedlów. Podczas zwiedzania fabryki mogli wszystkimi zmysłami: dotykiem, węchem i smakiem odkryć wyjątkową czekoladową historię tego miejsca.