Kucharz może pracować w restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach, domach wczasowych, sanatoriach, firmach świadczących usługi cateringowe na terenie kraju i za granicą.
Absolwent tego kierunku będzie potrafił przygotować rozmaite potrawy kuchni polskiej oraz pochodzące z różnych stron świata. W swojej pracy uzyska umiejętności wykorzystywania rozmaitych technik kulinarnych – od tradycyjnych po nowoczesne. Potrawy i posiłki będzie przygotowywał zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, dbając o smakowitość i estetykę.
Dziś kucharz to nie tylko rzemieślnik, ale też artysta. Do łask wraca prawdziwa sztuka kulinarna, a wraz z nią zawód kucharza. W naszej szkole nauczymy Cię nie tylko gotowania. Obudzimy w Tobie pasję, krok po kroku pokażemy, jak przygotować najbardziej wyszukane potrawy. Nauczymy Cię, jak cieszyć się wspólnym gotowaniem i wreszcie pomożemy odnaleźć swój indywidualny styl kulinarny.