5 x dziennie owoce i warzywa
20 października w naszej szkole odbyła się akcja prozdrowotna pod hasłem "5 razy dziennie warzywa i owoce". W czasie trwania akcji, której celem jest promocja zdrowego stylu życia i powszechna…
20 października w naszej szkole odbyła się akcja prozdrowotna pod hasłem "5 razy dziennie warzywa i owoce". W czasie trwania akcji, której celem jest promocja zdrowego stylu życia i powszechna…
Tradycyjnym i obowiązkowym rozpoczęciem cyklu kształcenia przyszłych hotelarzy jest wycieczka studyjna do renomowanych, starannie wybranych hoteli. Hotelarze z naszej szkoły postawili tym razem na Łódź. Baza hotelarska w stolicy naszego…
14 października 2021 r. w murach Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego miała miejsce doniosła uroczystość. Zebrani na sali goście, przedstawiciele Rady Rodziców, grono pedagogiczne, emerytowani nauczyciele,…
13 października W Zespole Szkół nr 1 im. St. Staszica w Kutnie odbyła się uroczystość uhonorowania nauczycieli i pracowników oświaty przez Powiat Kutnowski. Z okazji Dnia Edukacji Narodowej życzenia złożyli:…
W dniu 7 października uczniowie klasy II TZ technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką p. Joanny Andrzejewskiej i p. Moniki Gasik wzięli udział w wycieczce do młyna "A&SJujka". Właścicielka p. Aurelia Jujka pokazała uczniom proces technologiczny przemiału ziarna, maszyny i urządzenia stosowane w tym procesie oraz magazyny ziarna i mąki. Uczniowie dowiedzieli się także z jakich zbóż firma ją produkuje oraz jakie są jej typy, tym samym pogłębili wiedzę przekazaną im przez nauczycieli na zajęciach teoretycznych.